2015. június 4., csütörtök

Hazudj ha tudsz!

Ha a hazugságokat vesszünk figyelembe, alapvetően két fajta ember létezik. Az egyik aki tud hazudni, a másik pedig aki nem... Persze, ha ez ilyen egyszerű lenne...
De nem az...
A mondás úgy tartja, hogy "a hazugság több rétegű" és ha valaki tud hazudni, akkor ez így is van...





A hazugsággal csak egy baj van: a vége mindig bukás. Szinte lehetetlen egy hazugságot úgy összerakni és kidolgozni, hogy ne derüljön ki a valóság.
Egyszerűbb a történet azoknál akik nem értenek ehhez a "mesterséghez". Könnyű elárulni magunkat, hiszen az ember ha nem mond igazat, az szinte mindig jár valamilyen külső jellel. Van aki a fülcimpáját fogja meg, van aki a szemöldökét húzza fel, van aki ökölbe szorítja a kezét. Ezek olyan dolgok, amik abszolút nem tudatosak, a koncentrációra utalnak, mert az embernek figyelnie kell, hogy ha füllent, ne keveredjen bele a saját maga által szőtt hálóba. A legegyszerűbb módja a bukásnak, ha az ember egy sztorit többször, mindig egy kicsit alakítva ad elő, mert előbb utóbb lesz ember akinek feltűnik, hogy a történet nem mindig egyezik.
Jól hazudni mocskosul nehéz, és talán nem is lehet. Túl sok minden kell hozzá a jól, részletekig kidolgozott történettől, a tökéletes helyszínen keresztül az érinthetetlen szereplőkig(itt gondolok arra, hogy az embereket akik benne vannak a hazugságban, ne lehessen elérni, ne tudjanak mást mondani). Egyszerűen túl sok dolognak kell klappolnia ahhoz, hogy soha ne derüljön ki, hogy mi a valóság. És bizony, mindig kiderül. Tökéletes hazugság egyszerűen nem létezik.
Valójában az a baj, hogy elfelejtik az emberek azt, hogy mindig egyszerűbb őszintének lenni, mint egy magunk által kreált világ mögött elbújni. Persze, jogos... Ha mindig őszinték vagyunk, azzal megbántunk embereket, de ez nem biztos hogy bajt jelent. A legtöbb gondot pont az okozza, ha az embernek senki nem mondja meg, ha f*szságot csinál és ez bizony számtalanszor előfordul. Mindenki hazudik a szeretteinek, a barátainak, a párjának, mert nem akarja megbántani. Pedig sokszor pont az kellene az illetőnek, hogy valaki végre megmondja(hozzátartozik az is, hogy egy ember sosem elég).
Én személy szerint azt mondom, mindenki akkor ássa magát hazugságokkal körbe, ha profi módon tud hazudni, mert máshogy csak csalódások fogják érni és mindenkit elmar maga mellől... És mint mondtam, tökéletes hazugság nem létezik...


2 megjegyzés:

  1. Érdekes meglátás. :) Vannak emberek, akiknek egyszerűen nem lehet hazudni, mert annyira kiszagolja mindig a kamuzásokat. Viszont vannak emberek, akik kanyar nélkül bevesznek mindent. Szerintem csak az tud jól, és okosan hazudni, akinek nem lehet kamuzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben abszolút egyet értek, de azért azt a véleményemet tartom, hogy tökéletes hazugság nem létezik. Egyszer úgyis bebukik az aki kamuzik, csak idő kérdése.

      Törlés